Προστασία προσωπικών δεδομένων

I. Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων
Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα που μας εμπιστεύεστε, συγκεκριμένα το όνομα, η διεύθυνση, η ηλεκτρονική διεύθυνση, το τηλέφωνό σας, για διάφορους λόγους όπως:

  1. στον απαραίτητο βαθμό για τη δημιουργία, τη μεταβολή, την τροποποίηση και τη λήξη του συμφωνητικού που αφορά τις υπηρεσίες που σας προσφέρονται.
  2. για την εφαρμογή των παραγγελιών που καταχωρούνται από εσάς για προϊόντα στο www.boxeat.gr
  3. για την εξέταση των παραπόνων σας και την απόδοση παροχών στην περίπτωση υπαναχώρησης από το Συμφωνητικό
  4. σε περίπτωση συγκατάθεσης λήψης επικοινωνίας από εμάς (marketing), συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών εταιρικών πληροφοριών που αποστέλλουμε, τα προσωπικά σας δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία από εμάς προκειμένου να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας, τις προσφορές και τις προωθητικές μας ενέργειες, καθώς επίσης και πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των φορέων με τους οποίους συνεργαζόμαστε (για δική μας γνώση και ρητή συγκατάθεση).

Η παροχή προσωπικών δεδομένων είναι προαιρετική, όμως η έλλειψη συγκατάθεσης για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μπορεί να μας αποτρέψει από το να σας παρέχουμε ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
Εφόσον μας εμπιστευτείτε προσωπικές πληροφορίες, έχετε δικαίωμα να τις εξετάσετε, να ζητήσετε την ενημέρωση και την απόσυρσή τους. Οι προσωπικές πληροφορίες που μας παρέχετε μπορούν να τροποποιηθούν χειροκίνητα και να διαγραφούν στον λογαριασμό του Πελάτη. Μπορείτε να απευθύνετε σε εμάς αίτημα διαγραφής ολόκληρου του λογαριασμού Πελάτη αποστέλλοντάς μας το σχετικό αίτημα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από την ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε καταχωρήσει επί του παρόντος στο www.boxeat.gr. Αν επιθυμείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας στο newsletter μπορείτε να το πραγματοποιήσει μόνοι σας (κατόπιν σύνδεσης με τα στοιχεία σας στην ιστοσελίδα, στο κάτω μέρος της σελίδας, πατάτε το κουμπί για την διαγραφή από την υπηρεσία), είτε επικοινωνώντας με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών, δηλώνοντας  την ηλεκτρονική διεύθυνση που καταχωρήθηκε στο www.boxeat.gr. Πληροφορίες για ακύρωση εγγραφής στο newsletter παρέχονται και στο κάτω μέρος της σελίδας κάθε newsletter.


II. Κανόνες ασφαλείας
Το  www.boxeat.gr παρέχει ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων μέσω κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων που στοχεύουν στην αποτροπή της παράνομης επεξεργασίας δεδομένων και της τυχαίας απώλειας, καταστροφής και ζημίας αυτών. Επιπροσθέτως, μεριμνούμε ιδιαίτερα για προσωπικές πληροφορίες που:  

  1. είναι σωστές και έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία σύμφωνα με τη νομοθεσία,
  2. έχουν αποκτηθεί μόνο για ειδικούς σκοπούς και δεν έχουν υποβληθεί σε περαιτέρω επεξεργασία με τρόπο που να μη συμβαδίζει με αυτούς τους σκοπούς,
  3. είναι επαρκείς, σχετικές και όχι περιττές,
  4. είναι ακριβείς και ενημερωμένες,
  5. δεν διατηρούνται παραπάνω από όσο χρειάζεται,
  6. αποθηκεύονται με ασφάλεια,
  7. δεν μεταφέρονται χωρίς τη σωστή προστασία.

Για την ασφάλειά σας, σιγουρευτείτε ότι:

  1. έχετε επιλέξει για κωδικό χρήστη 8 χαρακτήρες που είναι δύσκολο να τους μαντέψει κανείς. Συγκεκριμένα, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ως κωδικό αριθμούς και κεφαλαία και μικρά γράμματα.
  2. αποσυνδέεστε από το www.boxeat.gr κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε (για ολοκλήρωση αγορών, προσθήκη μηνυμάτων, κ.λπ.). Όταν κλείνετε το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης δεν σημαίνει ότι αποσυνδέεστε από την ιστοσελίδα. Η αποσύνδεση από το www.boxeat.gr γίνεται όταν πατήσετε  «Αποσύνδεση» ("Log Out"), που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία της σελίδας.
  3. φυλάσσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας και, συγκεκριμένα, δεν έχετε μοιραστεί με τρίτους τις πληροφορίες αυτές (κωδικός χρήστη, κωδικός).
  4. χρησιμοποιείτε λογισμικό προστασίας κατά των ιών (anti-virus) και εκτελείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχους στο σύστημά σας.
  5. χρησιμοποιείτε το www.boxeat.gr αποκλειστικά από υπολογιστή που εμπιστεύεστε στον οποίο έχετε εγκαταστήσει μόνο ασφαλές λογισμικό. Η χρήση υπολογιστών που ανήκουν σε άλλους αυξάνει τον κίνδυνο κλοπής του κωδικού χρήστη, του κωδικού σας και άλλων πληροφοριών.

III. Τεχνικές πληροφορίες
Τεχνικές πληροφορίες - cookies
Όταν χρησιμοποιείτε το www.boxeat.gr στη συσκευή σας (υπολογιστής, smartphone, tablet, κ.λπ.) καταγράφονται μικρά αρχεία (κυρίως κείμενο) που λέγονται “Cookies”, τα οποία περιέχουν απαραίτητες πληροφορίες για τη σωστή χρήση του www.boxeat.gr. Αποθηκεύοντας τα αρχεία στη συσκευή σας, είναι πιθανό για παράδειγμα, να διατηρείται στη μνήμη το όνομα χρήστη, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας κάθε φορά που μπαίνετε στο www.boxeat.gr, να μην χάνετε τα αποθηκευμένα προϊόντα που έχετε προσθέσει στο καλάθι των αγορών σας, ή να προσαρμόσετε το περιεχόμενο ανάλογα με το ενδιαφέρον σας. Με τα Cookies είναι πιθανό εμείς να συγκεντρώσουμε στατιστικά στοιχεία, που μας παρέχουν τη δυνατότητα να βελτιώνουμε το www.boxeat.gr σύμφωνα με τις προτιμήσεις των καταναλωτών μας.
Τα Cookies δεν περιέχουν στοιχεία που να ταυτοποιούν εσάς ή κάποιον άλλο. Αυτά τα αρχεία δεν ζημιώνουν σε καμία περίπτωση τη συσκευή σας και μεταβάλλουν τις ρυθμίσεις του λογισμικού που έχετε εγκαταστήσει. Η ανάγνωση αυτών των αρχείων είναι δυνατή μόνο από τον εξυπηρετητή (server) που τα εγκατέστησε.
Κατά τη διάρκεια χρήσης του www.boxeat.gr χρησιμοποιείτε δύο ειδών cookies: συνεδρίας και σταθερά. Τα αρχεία συνεδρίας είναι προσωρινά αρχεία που αποθηκεύονται στη συσκευή σας μέχρι να κάνετε την πρώτη αποσύνδεση από το www.boxeat.gr ή να κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης. Τα μόνιμα αρχεία αποθηκεύονται στη συσκευή σας για το χρονικό διάστημα που ορίζεται στις παραμέτρους αυτών των αρχείων ή μέχρι να απομακρυνθούν από εσάς.
Τι είδους cookies χρησιμοποιούμε;
α) τα αρχεία που απαιτούνται για τη λειτουργία του www.boxeat.gr – αυτά τα αρχεία επιτρέπουν τη σωστή λειτουργία του www.boxeat.gr, τη σύνδεση στο www.boxeat.gr, την πλοήγηση μέσω www.boxeat.gr, την αγορά και τη μεταφόρτωση πληροφοριών από την ιστοσελίδα. Χωρίς την αποθήκευσή τους στη συσκευή σας η χρήση του www.boxeat.gr είναι αδύνατη
β) τα αρχεία που διασφαλίζουν την ασφάλεια των συναλλαγών μέσα στο www.boxeat.gr. Κανένα από αυτά τα αρχεία δεν θα αποτρέψει την ασφαλή ολοκλήρωση της συναλλαγής.
γ) τα στατιστικά αρχεία – μας επιτρέπουν να συγκεντρώσουμε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον τρόπο χρήσης του www.boxeat.gr
δ) λειτουργικά αρχεία – επιτρέπουν στα αρχεία να διατηρούν στη μνήμη τις ρυθμίσεις και τις προτιμήσεις σας.
ε) τα διαφημιστικά αρχεία – αρχεία που επιτρέπουν εξατομικευμένη διαφήμιση. Αυτά τα αρχεία μπορεί να χρησιμοποιηθούν από το www.boxeat.gr ή από παρόχους που συνεργάζονται με το www.boxeat.gr σε ότι αφορά τις υπηρεσίες διαφήμισης, έτσι ώστε να παρουσιάζονται σε εσάς προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντά σας.
στ) αρχεία κοινωνικής δικτύωσης – που επιτρέπουν την ένταξη ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (όπως Facebook, Google+).
Τι κάνετε όταν δεν συμφωνείτε να αποθηκευτούν αρχεία στη συσκευή σας;
Οι πιο συνηθισμένες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις των προγραμμάτων περιήγησης επιτρέπουν τα cookies. Αν δεν συμφωνείτε με την αποθήκευση αυτών των αρχείων στη συσκευή σας, θα πρέπει να αλλάξετε σωστά τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε αρχεία από τη συσκευή σας κάθε φορά που κάνετε αποσύνδεση από το www.boxeat.gr. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι οι περιορισμοί στη χρήση των cookies μπορεί να εμποδίσουν τη χρήση του www.boxeat.gr
Άλλες τεχνικές πληροφορίες
Χρησιμοποιούμε επίσης γεωγραφικό εντοπισμό, δηλαδή ελέγχουμε από ποια τοποθεσία (ήπειρο, χώρα, κράτος και περιοχή) καταχωρείτε μια παραγγελία ή επισκέπτεστε το www.boxeat.gr. Αν η πώληση του προϊόντος στην περιοχή σας απαγορεύεται, δεν θα μπορείτε να καταχωρείτε παραγγελίες για αυτό το προϊόν, το οποίο θα σας γνωστοποιείται με ειδικό μήνυμα.
Χρησιμοποιούμε την πιο σύγχρονη τεχνολογία και ειδικές διαδικασίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Χρησιμοποιούμε σύγχρονους μηχανισμούς για την προστασία διαβιβαζόμενων στοιχείων, και συγκεκριμένα την κρυπτογράφηση σύνδεσης.
Τα προσωπικά σας στοιχεία αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων, η οποία χρησιμοποιεί τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να διασφαλίσει την προστασία των δεδομένων που έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία σύμφωνα με τις απαιτήσεις που προβλέπονται από τους γενικά ισχύοντες νόμους που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων (Νόμος 2472/1997, Προεδρικό Διάταγμα 207/1998, Προεδρικό Διάταγμα 79/2000 και άρθρο 8 του Νόμου 2819/2000, Οδηγία 95/46/EΕ και 97/66/EΕ).


IV. Τελικές διατάξεις
Λόγω συνεχούς ανάπτυξης και τεχνικής εξέλιξης οι διατάξεις του παρόντος εγγράφου υπόκεινται σε αλλαγές. Αν αλλάξουν αυτοί οι κανόνες θα υπάρξει προηγούμενη ειδοποίηση, το αργότερο μέχρι 7 ημέρες πριν την εισαγωγή τους, μεταφορτώνοντας το νέο περιεχόμενο του παρόντος στο www.boxeat.gr

 

Τελευταία ενημέρωση του εγγράφου 07/12/2015.

BOXEAT | Πώς λειτουργεί
BOXEAT | Πώς λειτουργεί